Resurse grafice gratuite pentru proiectele tale
Nu trebuie să ne ferim de elementele grafice gratuite, eu unul sunt un mare fan al acestui portal. Pe scurt. resurse grafice pentru toată lumea. Important este cum folosești aceste materiale. Dacă doar le descarci și le urci în altă parte, nu știu cat de mult, rezolvă problema aspectului.
Eu în general descarc și folosesc elemente vectoriale, dar au fost cazuri în care am scos imagini sau șabloane PSD. Este indicat să parcurgeți câteva categorii să vă familiarizați cu tipul elementelor.
Dacă vrei sa ajungi un designer grafic de succes, atunci freepick.com este suportul necesar în aduce la bun sfârșit proiectele tale. Aici vei găsi elemente vectoriale, imagini la o calitate buna (unele se preteaza chiar și în cazul proiectelor care implică printare). Template-uri grafice realizate în Photoshop, ușor de customizat, o parte din materiale vin cu manual de utilizare.
Multitudinea de categorii te ajuta sa gasesti mai usor materialele grafice de care ai nevoie, sau printr-o simplă căutare după cuvintele cheie.
ANIMALE
FUNDAL
BANNERE
AFACERI
BUTOANE
DESEN ANIMAT
CRĂCIUN
GRAFICĂ
OAMENI
ICONIȚE
ILUSTRAŢII
ȘABLOANE DE LOGO
MUZICĂ
NATURĂ
OBIECTE
ORNAMENTE
TEMPLATE-URI
TEXTURI
ELEMENTE WEB
ȘABLOANE WEB
NUNTĂ
SEMNE ȘI SIMBOLURI
CĂLĂTORIE
ALIMENTE
EVENIMENTE
TEHNOLOGIE
EDUCAŢIE
SĂNĂTATE
CALENDAR
Exemplificare proiect landing page
Am sa exemplific mai jos o ipostază simplă, în care vom utiliza materiale gratuite. Proiectul reprezintă simularea (mockup-ul) unei pagini de deschidere, proiect pe care îl vom realiza în Adobe XD (cu siguranță o să fie subiectul unui curs pe viitor). Dar în momentul ăsta vreau doar să evidențiez materialele cu care putem lucra.
Scurt brief (cerințele proiectului), trebuie să realizăm un șablon care sa se întindă pe toată pagina atât vertical cât și orizontal. Elementele regăsite pe pagină sunt: logo, meniu, titlu, background (imagine fundal), buton (back to home). O să facem simularea la rezoluția de 1920x1080px de (Standard HD).
Pasul 1 – descărcăm poza pa care am ales să o folosim (o să vină arhivată, sper ca știți cum se … ).

Pasul 2 – cum “socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg”, imaginea noastră este la o rezoluție superioară, iar pentru asta trebuie să o ajustată. În cazul meu o sa deschid o fereastră nouă în Photoshop și am să redimensionez poza la rezoluția de care avem nevoie. Notă scurtă, când salvați (și asta este o regulă generală) imagini pentru a le urca online, trebuie să luați în calcul și dimensiunea fișierului. O poză la la rezoluția de 1920x1080px nu trebuie să depășească 160K (a noastră a trecut testul, cântarul s-a oprit la 122K).

Pasul 3 – realizăm șablonul în Adobe XD, unde se încarcă poza modificată. Cam așa trebuie să arate la final, gata pentru implementarea web.

Pasul 4 – dacă vrem să vedem și produsul final, putem să testăm pagina pe un mediu de dezvoltare local. Eu am exemplificat în link-ul de mai jos. Ca să pot exemplifica am creat o pagină demo cu rezultatul final. Pagina a fost implementată în maxim 15 minute cu ajutorul extensiei Elementor (pe platforma WordPress).

Înainte de a închide acest articol nu trebuie sa omit un aspect esențial, versiunea premium. Poate o să credeți că fac reclamă (chiar fac reclamă, este un portal cu care am câștigat timp prețios). Cum? – O oră de lucru a unui web developer variază între 16-20 euro (în funcție de cât de cunoscut este, nu neapărat și talentat).
Un pachet premium pentru o lună de zile este 9,99 euro (cu o limită de 100 de materiale descarcate pe zi). Această limită nu te afectează cu nimic, nu ai nici timp, nici nevoie să descarci ca nebunul, în ideea că le folosești mai târziu. Odată, o sa ocupe spațiu aiurea în calculatorul tău și o să pierzi ordinea pe unde le-ai pus.
PS: cine a observat are o stea de la mine, pentru cei ce nu au observat din grafica prezentată, folosesc un monitor ultra wide. Recomand ca la prima schimbare a monitorului, să treceți pe unul de acest gen, este mană cerească pentru orice dezvoltator.